Jag hittade det på Spotify: juli, augusti & september 2014

Svårt behov av att rensa ur ordentligt i min spotifylista Månadens spis igen. Jag ligger svårt efter. Trodde i min enfald att jag skulle hinna lyssna på mer musik som föräldraledig. Tji fick jag. Den här gången gör jag processen kort med ett gäng jag inte gett en ärlig chans och misstänker att jag inte kommer att hinna med innan jul.

Men det kom ju en sjujäkla massa bra grejer under de senaste månaderna också.

Georgia Anne Muldrow Ms. One (9/10)
Hennes första rapsläpp, det var så den här EP:n beskrevs. Och visst rappar hon mer än vanligt, men så där fantastiskt stor skillnad är det ju inte. För beatsen står danska Kriswontwo och det är bara att lyfta på hatten och tacka för det. Det här är sagolikt bra och jag önskar att det kommer en vinyl. Har inte fått nån klarhet i det. Personal, som inleder EP:n, är årets hittills bästa låt.

M-Rock Phunk Observatory (8/19)
Albumet Stonefunkers aldrig spelade in 1992. Längre text om den här skivan bakom denna länk.

Samling 9th Wonder Presents: Jamla is the Squad (8/10)
Det här är en så fin samling bitar att jag blir alldeles tårögd. 9th spinner soulfyllda beats som om det inte fanns någon morgondag och bland rapparna märks bland andra RapsodyBluTalib KweliStyles P och Big Remo. Möjligen kanske aningen lång (deluxe versionen innehåller 24 låtar), men jag ska inte klaga.

Statik Selektah What Goes Around (7/10)
Statik på jazzvibb med en imponerande gästlista i släptåg; Freddie Gibbs, Snoop DoggBlack ThoughtTalib Kweli (igen), Action BronsonJoey Bada$$ med många flera. Kanye sa att jazzen är död. Jag säger att han har fel. Det här är mycket fint.

Isaiah Rashad Cilvia Demo (7/10)
När jag efterlysta det första halvårets bästa skivor från det första halvåret bland mina Facebook-vänner dök den här upp som ett förslag. Sävlig och sluddrig hiphop som onekligen har något. Jag misstänker att jag skulle behöva ge den mer tid för att den verkligen skulle sätta sig. Den är inte superdirekt, men jag hör ju att det finns något där. Om jag nu bara hade tiden den förtjänar.

SZA Z (7/10)
SZA sjunger på ett par riktigt fina låtar på Isaiah Rashads skiva och han gästar på ett spår här. Beatig och atmosfärisk soul med hiphop touch. Jag gillar ju sånt. SZA har en röst som svävar ovanpå, runt om och genom beaten. Spöklik och förtrollande. Mycket fint.

Vanessa Liftig CurioCity (7/10)
Svenska Vanessa Liftig är inne på en liknande vibb, fast med en tydligare jazzkant. Här på sitt andra album har hon vuxit minst ett par tre snäpp från debuten. Ett par av låtarna är lite mer framåtlutade och discofierade, frågan är om det inte är de lösare låtarna som ä’r allra bäst?

Kissey Initiation (6/10)
Efter ett par år av relativ tystnad kommer Kissey tillbaka med en EP fylld av introvert och svettig elektronisk soul. Återhållet och intensivt på samma gång, redo att explodera. Den här gången har hon gjort det mesta själv. Det lovar gott, men når inte riktigt hela vägen. Dance The Pain Away är riktigt riktigt bra.

Clipping CLPPNG (6/10)
När de är som bäst låter de som ett elektronikstört Outkast. Ibland klarar de inte riktigt att samla ihop oljuden till låtar som svänger, då är det mest irriterande.

Miles Tackett The Fool Who Wonders (6/10)
Tackett spelar till vardags i Breakestra, det kan man inte direkt höra här. Det här lutar mer åt rock på akustisk gitarr även om blåsoulig djupfunk gör sig påmind emellanåt. Har inte riktigt krokat mig, men låter gött ibland.

Bubba Sparxxx Made on McCosh Mill Road (5/10)
Det här är en sjukt ojämn skiva. Bubba går på hälften av materialet loss i nån sorts hiphopcountryrock jag inte blir riktigt klok på. Å andra sidan när han håller det till avskalad  gyttjig hiphop har jag fortfarande svårt att motstå det. Mycket bärs och John Deere. Banjon i Okay Then gillas så klart.

Lorentz Kärlekslåtar (5/10)
Den skiva som dök upp flest gånger när jag bad om det första halvårets bästa skivor. Jag tänker att den är ok, men inte så mycket mer. Lite för återhållet för mig. Gå loss för bövelen! (Nej, jag är inte imponerad av Sakarias första sololåt eller den han producerat åt Titiyo heller.)

Sånt som inte fick så mycket tid som det kanske förtjänade:

De här låter jag stanna kvar i listan med hopp om mer lyssningstid:

Vad missade jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.