33. Mary J. Blige – What’s the 411?

Bland de senaste 30 årens många soulsångerskor är Mary J. Blige en av de första jag skulle skriva upp på en lista över självklara att ta med i en sån här sammanställning. Att debuten är en musikhistorisk milstolpe råder det heller ingen tvekan om. Men är det också hennes bästa album? Det är jag inte lika övertygad om.

Själv skulle hon nog svara My Life på den frågan. Och även om jag ibland, eller rent av ofta, skulle hålla med är inte ens det självklart. Jag är oerhört svag för tredje albumet Share My World och håller flera senare album nästan lika högt (The Breakthrough hade med lite hårdare sållning varit ett sant mästerverk).

Men visst kommer hon finnas på min lista när det är dags.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.