63. Bobby Womack – Understanding

Bobby Womack var länge en utmaning att närma sig för mig. 80-talsalbumen stod i vägen tills Quentin Tarantino öppnade dörren till hans 70-tal. Där trivs åtminstone jag betydligt bättre. Och att han var en del av 60-talsgruppen The Valentinos lärde jag mig egentligen inte på riktigt förrän nu (Let’s Get Together är en monsterhit).

Någon albumartist har Bobby Womack aldrig varit i min skivsamling. Där finns någon samling, någon singel och inte så mycket mer. Kan med andra ord inte säga om Understanding är ett bra eller dåligt val. Men att det var fin lyssning, det är jag säker på. Woman’s Gotta Have It är ju Across 110th Street-bra till exempel.

Tyvärr finns inte mer än halva Understanding på Spotify, men väl på YouTube.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.