108. The Supremes – Where Did Our Love Go

Mellan 1964 och 1968 spelade The Supremes in sex album som var helt eller huvudsakligen producerade av det legendariska teamet Holland-Dozier-Holland. Att ett av de här albumen finns med på en lista över de 159 bästa soulalbumen är inget överraskande eller konstigt. Det är självklart.

Sonic valde Where Did Our Love Go  från 1964, jag hade kanske valt I Hear a Symphony från 1966, The Supremes Sing Holland–Dozier–Holland från 1967 eller varför inte More Hits by The Supremes från 1965. Betyder det att jag dissar The Supremes A’ Go-Go från 1966 och Reflections från 1968? Självklart inte!

Vilket av albumen som hamnar där är mest en fråga om dagsform, så jag samlade helt enkelt alla sex i en spotifylista så att du kan avgöra själv. För den som vill gräva ännu djupare finns ännu mer från den här kombon på Spotify och i Motowns arkiv. Här valde jag de versioner som matchar de ursprungliga LP-utgåvorna. Det blir drygt 60 låtar och nästan tre timmar soul.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.