157. Leon Bridges – Coming Home

leonbridges

Så fick alltså Leon Bridges stå som exempel för hela retrosoulvågen under 00-talet? Personligen tycker jag då att till exempel Sharon Jones (som, spoiler alert, inte är med på listan alls) släppt minst fem album som är bättre. Det beror kanske på att jag kommer till soulen från funken. Leon Bridges går i Sam Cookes skugga och det här är då svårt att inte gilla. Jag älskar trots allt Sam Cooke. Men skulle jag ha med Leon Bridges Coming Home på en lista med de 159 bästa soulalbumen? Nej. Och framför allt inte före Sharon Jones, Charles BradleyLady Wray eller Nicole Willis.

Och det är klart att jag fattar att den här skivan hamnat på listan pga att någon som varit med och röstat gillar den jättemycket. Jag är kanske mer förvånad av att ingen av de ovan nämnda är med än att Bridges är det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.