Tre skivor: Sharon Jones, Angel Haze och Run The Jewels

Sharon Jones & The Dap-Kings Give The People What They Want
Jag borde egentligen sluta förvånas. Sharon Jones & The Dap-Kings fortsätter att förtrolla mig. Deras diskografi är i det närmaste oantastlig (Soul Time är enda plumpen i protokollet, det var en ganska oinspirerad samling). Deras numer patenterade retrosoulfunk får mig som vanligt på gott humör. Lika magiskt som alltid. (5/5)

Angel Haze Dirty Gold
Jag älskar verkligen Angel Haze röst. Jag älskar när hon attackerar beaten och bara kör. Men sen kom det in nån jävel som räknade pengar i mixen. Han (för jag förutsätter att den jäveln är en han) tyckte att det behövdes nåt som lättade upp. Några piffiga välsjungna refränger. De sänker låtarna varje gång de dyker upp. Sen finns det några Eminem-tendenser här och där som jag också har lite svårt för. Men när Angel Haze får vara ifred och bara köra, då är hon ostoppbar. (3/5)

Ps. Min gamla kollega från dagensskiva.comAgnes Arpi, recenserade den här skivan i GP och gav den full pott.

Run The Jewelz Run The Jewelz

Duon Run The Jewelz består av Killer Mike och El-P. Deras debutalbum släpptes i USA redan förra året, men hittar officiellt över Atlanten till Europa först nu. Jag har peppat ganska hårt för det här släppet, men det landar inte riktigt perfekt. Bitvis är det precis så fantastiskt som jag hoppats, men det blir också aningen kompakt att klämma i sin helhet. Trots ett par fina gäster som Big Boi och Prince Paul blir det lite… enformigt. (3/5)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.