Spotifytips: Minneapolisljudet började här

På den nya finsmakarsamlingen Purple Snow: Forecasting the Minneapolis Sound berättas bakgrunden till det som kom att kallas för The Minneapolis Sound (ni vet, allt det där som hände runt den lila Princen). Här hörs en ung Prince Nelson spela sommarlätt gitarr i 94 East. Här hörs framtida samarbetspartners som André Cymone bredvid blivande superproducenter som Terry Lewis (här i Flyte Tyme). Alexander O’Neal och Haze dyker upp oftare än andra. Det är lätt att ana vad som komma skulle, även om musiken är mjukare, rundare och mer traditionellt soulfunkig. Det mer maskinella saknas nästan helt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.