56. Ray Charles – Doing His Thing

Att försöka få grepp om Ray Charles utgivning är nästintill omöjligt. Det verkar de flesta vara överens om. Jag har aldrig gjort ett seriöst försök, Plocka med ett album här och en singel där. Lyssnat på nån samling och nåt album. Lite planlöst så där. Aldrig fallit handlöst, men självklart gillat mycket.

Doing His Thing hade jag aldrig hört förut och den brukar inte dyka upp på listor med hans bästa album. Med andra ord ett oväntat, men också roligt val.

Den finns inte på Spotify och jag har aldrig sett den i en back med begagnade vinylskivor. Inte ens på YouTube fanns den väl samlad även om alla låtar fanns. Så jag gjorde jobbet och plockade ihop den. Det är jag glad för, för det här är en rejäl r&b/soul-rökare jag absolut kommer att hålla ögonen öppna efter när jag gräver vidare.

Bra skit!

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.