Månadens album juni 2021

Rikard ”Skizz” Bizzi, eller R.G. Bizzi & Det kollektiva omedvetna som det står på LP:ns omslag, är tillbaka med ännu ett album. I huvudet på Rick Skizzovic vol. 1 är mjukare och luftigare än fjolårets Geten och Ur funktion-serien. Lättare soulsamplingar och texter som fokuserar på här och nu, solens värme, blommor, andning och lite hare rama-mässande. Lite själsligt flummigare i både text och musik än tidigare. Men också ett funkigt besök på discot tillsammans med Bella BonBon och fina gästspel från bland andra MAR och On-Ree.

Sjukt väntat att det här blev månadens skiva i juni. Men kanske också det bästa Skizz släppt sen 100 kg funk och då vet ni att jag diggat allt han släppt. Men om du inte som jag köper allt utan att tveka är det här ett album du behöver plocka upp.

Finns inte på Spotify än, men några vinyler finns kvar och digitalt på Bandcamp.

En kommentar

  1. […] På plats 2-5 placerar jag sedan i tur och ordning: Little Simz Sometimes I Might Be Introvert, Snoh Aalegra Temporary Highs in the Violet Skies, Czarface & MF DOOM Super What? och Rikard ”Skizz” Bizzi I huvudet på Rick Skizzovic vol. 1. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.