103. Amy Winehouse – Back to Black

amywinehouse-backtoblack

I kategorin moderna soulklassiker är Amy WinehouseBack to Black given på topp 15. Kanske lyssnade jag den här skivan sönder och samman när det begav sig. Men nu efter att jag låtit den ligga olyssnad några år känns den lika självklar som då. Samarbetet mellan Winehouse, Mark Ronson och The Dap-Kings är verkligen något för historieböckerna.

En del Winehouse-puritaner kommer kanske argumentera för att Frank är hennes bästa, men i min bok är det ingen tvekan om att Back to Black är hennes starkaste kort. En i mina öron perfekt modern retrosoulcocktail, med alla de viktigaste ingredienserna. Urstarka låtar, supersnygg produktion, de bästa musiker som stod att finna och framför allt en sångerska med magisk närvaro och leverans.

På min lista kommer det här albumet garanterat att nå topp 100. Jag ser inte hur det skulle kunna hamna under topp 100.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.