Snoh Aalegra

Photo by Rene Passet

Januari brukar jag ägna åt att lyssna på sånt jag missade året innan. De senaste åren har jag fokuserat på kvinnliga soulsångerskor. Jag plockar upp nån låt med nån jag snubblat över, men inte lyssnat på. Samlar en knippe låtar med artister Spotify tycker är i samma skola (fans also like). I år tror jag att jag ville ha mer som lät som H.E.R. och började med Ella Mai.

I år blev det en lista med 16 låtar på strax under en timme. Det största fyndet hade ytterligare ett år på nacken.

En av artisterna jag ramlande över var Snoh Aalegra, men hon hade visst inte släppt så mycket 2018. Hennes album FEELS var från 2017. Men jag hann lyssna på en låt eller två innan jag upptäckte det. Det är jag glad att jag gjorde. För Snoh Aalegra är årets första musikaliska förälskelse.

I samma veva vittjade jag podcastarkivet märkt P3 Soul och vad hittade jag där om inte en intervju med Snoh Aalegra. Det var så jag lärde mig att hon vuxit upp i Sverige. Det skvallrade annars hennes musik och musikaliska gästlistor ganska lite om.

Hon har hängt med både Prince och Questlove, blivit samplad av Drake och spelat in med Common, Timbuktu och Boogie. Det säger en del om hur hennes soul låter; modern men med tydliga rötter.

Varsågod för två spotifylistor! En med soul jag missade 2018 och en med allt jag hittade med Snoh Aalegra på Spotify.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.