124. The Wild Tchoupitoulas – The Wild Tchoupitoulas

Den här hade jag ju aldrig lyssnat på förut. När jag hörde den drabbades jag dessutom av svåra skivrecensentspretentioner. Började skriva stödord i huvudet om hur mycket jag gillade HBO-serien Treme, min relation till Neville Brothers och The Meters. Sen fastnade jag i tankeloopar under alldeles för många dagar. Samtidigt fortsatte jag att spela den här fantastiska skivan nästan dagligen.

Men jag kan ju kasta pretentionerna överbord istället och bara tacka och ta emot en riktigt fin funksoulsörja från New Orleans.

På Spotify finns den här skivan i fyra versioner. Ingen med orioginalomslaget. Två av dem har LP:ns A-sida först, två har B-sidan först. Lustigt hur det kan bli. Jag har valt en av de två som följer låtordningen från albumet som gavs ut på etiketten Mango 1976.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.