134. Percy Sledge – I’ll Be Your Everything

Här är det nån som fått feeling och sin vilja igenom. Det kan jag ju uppskatta. För I’ll Be Your Everything är inte ett av de album med Percy Sledge jag lyssnat igenom tidigare. Och de flesta skulle nog ha enklare att komma överens om något av albumen han gav ut på Atlantic än det här som är från perioden efter Atlantic-åren.

Eftersom I’ll Be Your Everything inte finns på Spotify (låtarna finns i många fall i ganska kassa nyinspelningar), så beställde jag ett ex på vinyl via Discogs strax innan jag kom på att den säkert finns på YouTube. Det gjorde den.

Djup södernsoul med stora arrangemang som ändå inte blir svulstiga och lyckas vara sparmakade när det passar bättre. Musik som lika gärna skulle kunna spelas med trio som i större format. En juste upplevelse för örat.

Sen kanske jag personligen fortfarande hade valt nåt från Atlantic av gammal vana, men den här är fin att bryta den självklara tanken med.

Lite kul att Rolling Stone har med albumet på en lista med tio country-album du aldrig hört. Och visst finns det lite countryfärg här, men inte så mycket att det stör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.