136. Guy – Guy

Nu är vi framme vid en del av 80-talet jag ändå har någon sorts relation till. Även om Guy är lite i tidigaste laget för min egen soulrevolution. 88 hade jag börjat närma mig genren, men inte börjat gå på djupet med den då samtida  amerikanska soulen.

Samtidigt färgade Teddy Rileys produktioner mycket av det jag kom att lyssna på under tidigt 90-tal. Och det här har jag så klart lyssnat på förut och Groove Me svänger ju fortfarande. Men jag är ändå inte helt säker på att jag är redo för den här igen.

Ur Rileys produktionskatalog är det inte ett av de första albumen jag skulle välja. Men visst, tydlig tidsmarkör och historisk boj att runda för starten av new jack swing. Jag säger ändå bara kanske.

En kommentar

  1. Det här är riktigt bra!! ”Don´t Clap…Just Dance” svänger grymt!! Och ”A Piece Of My Love” icke att förglömma. Men som start på New Jack Swing är det väl Keith Sweats ”I Want Her” som man tänker på.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.