150. Dionne Warwick – The Windows of the World

Dionne Warwick är en verklig klassiker i tiokronorsbackarna. Inte minst den här skivan. Hennes skivor måste ha sålt i drivor när det begav sig. Har minst ett, förmodligen fler, exemplar av den här hemma i drivorna.

Av Sonic-texten förstår jag att det finns någon sorts kreddpolisdiskussion runt om det här är soul eller inte. Visst rör hon sig på pop- snarare än funksidan av soulen, men jag har verkligen inga problem att sortera in det här i soulfacket.

Sex av skivans tio låtar är signerade låtskrivarduon Burt Bacharach/Hal David. Kanske är det det som spökar? Är Bacharach/David för lättlyssnade för soulpuritanerna? Men I Say A Little Prayer och (There’s) Always Something There to Remind Me är sådana evergreens att det är svårt att stå emot. Och, tja, jag är rätt svag för Bacharach jag.

Sen slår det över i både storbandssoul och musikalswing i några av låtarna på slutet. Jag är inte den som räds lite spretighet och tar emot det även här med öppna öron.

Så i min bok är det här framför allt 33 minuter fjäderlätt soul som tål omlyssning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.