152. Cody Chesnutt – The Headphone Masterpiece

codychesnutt

Det var ett par år sen jag lyssnade igenom den här senast, men jag kan ärligt säga att jag återvänt till den med viss regelbundenhet sen den släpptes 2002. Och det är väl nån sorts bevis för att en skiva passar en väl? Att man återvänder till den.

Trodde kanske att jag skulle tycka att någon av Cody Chesnutts senare skulle kännas vassare när jag lyssnade om idag. Men den här står sig faktiskt väldigt väl. Jo, det är nog hans bästa skiva. 36 spretiga låtar som bildar en självklar helhet under 98 minuter. Lo-fi-soul, kan vi kalla det det? Enkla trummaskiner, spruckna mikrofoner, billiga orglar och  trasiga gitarrer bygger ljudvärlden. Codys röst håller ihop det. Det är sweet.

Det var fint att lyssna om. Det gör jag gärna igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.