Årets album 2016

På topp fem är det otroligt jämnt i år. Kastar jag upp albumen i luften och försöker sortera dem landar de nästan alltid på olika platser. Fem otroligt starka album som alla är bäst i år, men med kniven mot strupen är det så här jag håller dem närmast hjärtat.

Sen är det ett litet hopp ner till de fem därefter. Fortfarande fem riktigt starka album som jag lyssnade mycket och gärna på under 2016.

Som grädde på moset och krydda på pommes fritesen; ytterligare tio album jag gillade mycket under förra året.

Hoppas ni hittar något ni gillar, gillat eller helt missat.

1. Childish Gambino ”Awaken, My Love!”

P-funk anno 2017. En perfekt kombination av förförande rytmer, mjuk bas och klistriga refränger. Hiphopen lever finns i generna, men musiken har letat sig tillbaka till rötterna. Helt oemotståndligt.


2. Silvana Imam Naturkraft

Ett helt unikt uttryck, hata det eller älska det. Har svårt att tro att hennes musik lämnar någon oberörd. Den har irriterat mig ett par år, nu föll den på plats med besked. Oerhört starkt album.


3. Beyoncé Lemonade

Det dröjde onödigt länge innan jag plockade upp Lemonade, men vilken belöning! Som vanligt tog det ett par lyssningar innan det satte sig. Nu står det säkert som ett av hennes allra starkaste album i min bok.

Hela Lemonade på iTunes. | Hela Lemonade på Tidal.


4. Kendra Foster Kendra Foster

Fostrad i p-funkmaskineriet med grammysarna från Black Messiah i bagaget levererade Kendra Foster med besked. Årets bästa låt och en hel knippe som är minst lika bra.


5. Anderson .Paak Malibu

Föll som en fura när den släpptes i januari och den har varit med mig hela året. Möjligen skulle jag vilja skära lite i låtlistan idag. Möjligen tycker jag att någon låt är mer duktig än bra. Men jag glömmer det så fort jag lyssnar. Malibu är neosoulens revansch.


6. Rikard ”Skizz” Bizzi Ur funktion 2


7. Cleo Vi har sagt allt


8. Trainspotters Skate or Die


9. M-Rock The Cosmic Phunk Saga Continues


10. The Game 1992

Tio som också gjorde det bra

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.