Thank God It’s Funken Friday – Vol. 20

Den senaste veckan har jag ägnat åt soul från 70-talet. Närmare bestämt åt album som Rolling Stone samlade på en lista de döpte till 20 R&B Albums Rolling Stone Loved in the 1970s You Never Heard. Och det stämmer ganska bra. Jag har bara lyssnat på en knapp handfull av albumen tidigare och bara på spridda spår eller andra album med ungefär lika många till. Ungefär hälften är nya bekantskaper för mig.

Jag har valt en låt från nästan vart och ett av de album som fanns på Spotify till veckans lista (jag hoppade över det enda spåret med Cory Daye eftersom jag tyckte att det var rätt trist). Det blev 17 låtar och 57 minuter.

Jag har också samlat alla albumen i en separat lista. En del album fanns inte i sin helhet och några låtar jag använde för att pussla ihop det som saknades är i helt fel versioner. För min egen del var de största vinsterna Bernie Worrell All The Woo In The World (som jag letat efter tidigare utan framgång och sen glömt att leta efter igen), Charles Wright & The Watts 103rd Street Rhythm Band You’re So Beautiful (som är en riktig sommarbomb) och Paul Kelly Don’t Burn Me (en tjockt funkig historia som jag kommer att återvända många gånger till).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.