Thank God It’s Funken Friday – Vol. 3

IMG_2383

Veckans spotifylista börjar 3 februari när jag i en forumdiskussion fick veta att Don Covay gått bort några dagar tidigare (31 januari). Diskussionen kom att handla om bland annat hans sångstils likheter med Mick Jaggers. Jag kände Covay främst som en del av den kortlivade supergruppen The Soul Clan. Mest avtryck i musikhistorien gjorde han kanske som låtskrivare åt bland andra Aretha Franklin.

Snubblade i en annan grupp över en lista med fin funk från 00-talet och påmindes om att jag trots min kärlek till HBO-serien Treme glömt att lyssna på Trombone Shorty. Mer trombonfunk från Nils Landgren Funk Unit. Och mer Treme-sväng med Mystikal och Mark Ronson.

Lyssnade på den underhållande intervjun med Pigeon från Addis Black Widow i Gatuslang och tänkte att jag skulle bjussa på nåt gött från The Battle of Adwa, men den finns inte på Spotify. Hittade under sökningen över en riktigt grym låt med en helt annan artist under sökningen.

På det en tå doppad i #DillaWeek och en gnutta ny gubbfunk från Göteborg. Där nånstans rundas veckans lista av. Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.