Fly Girls! på Spotify

fly_girls

Fina Soul Jazz Records släppte för ett tag sen en samling med titeln Fly Girls! Som titeln antyder är det en hyllning till den kvinnliga MC:n. Fokus ligger på pionjärerna, med en oväntad Missy Elliott i mixen. Jag älskar Missy, men här landar hon för en gångs skull snett.

Urvalet är annars i det närmaste oantastligt. Visst kan jag sakna Salt-N-Pepa, någon av deras tidiga grejer känns självskriven här. Men det är en randanmärkning.

Som vanligt har Soul Jazz letat upp en del grejer som inte är helt enkla att komma över. Och någon dryg handfull av spåren går inte att hitta på Spotify. Jag byggde hur som helst en spotifylista av det som fanns och bytte några av de saknade spåren mot andra med samma artister. Det blev en rätt fin samling det med.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.