Jag hyllar dig: Hitlåtens historia

I det senaste avsnittet av SVT:s genomfenomenala serie Hitlåtens historia berättas historien om Fatboy Slims Praise You. Det är en fin liten historia om att cleara rätt sampling. Blir varm i hela kroppen av spåret om Camille Yarbrough som ligger bakom den för låten centrala sånginsatsen.

Yarbrough är den sortens artist som jag kan gräma mig över att jag inte sökt upp tidigare. Hennes musik placerar sig någonstans mitt emellan Gil Scott-Heron:s politiska spoken word och Ann Peebles varma södern soul. Varje liten fiber av min kropp älskar det.

En liten samling låtar finns på Spotify. Tyvärr med några sunkiga klubbmixar av Take Yo’ Praise påklistrade på slutet. Men dom kan man ju hoppa över.

OBS! Missa inte att se Hitlåtens historia på SVT Play innan det är för sent.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.