Cameo ”Talkin’ Out of the Side of Your Neck”

Överst i singellådan jag ropade hem härom dagen låg en sjua från Cameo. Amerikanskt funkband som var ganska tjockt och svettigt med rejäl blåssektion i början av sin karriär (läs slutet av 70-talet).

De är kanske mest kända för monsterhiten Word Up! som det gjorts åtskilliga versioner av. Så sent som 2001 hade de en rejäl hit när de gästade Mariah Careys Loverboy. Olika varianter av bandet åker fortfarande på turné.

Den här singeln kommer från deras tionde album She’s Strange från 1984. På tydligt avstånd från både deras köttiga ursprung och deras stundande mer asketiska electrofunk. Det här landar någonstans mitt emellan.

Blåset är fortfarande rejält. De leker lite med rap, flörtar med rock och låter en soloelgitarrist av klassiskt ”mitt i 80-talet”-snitt gå bärsärk på både A- och B-sida. Det är svårt att skriva att det åldrats väl…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.