41. Donna Summer – Love To Love You Baby

Donna Summer – tiokronorsbackarnas okrönta drottning. Det är klart att hon ska vara med på den här listan. Men det är inte så där alldeles självklart med vilken skiva. Åtminstone Bad Girls från 1979 är en väldigt stark konkurrent till det här. Kanske är Summer också en artist där man borde tillåta sig att gå på en samling och plocka upp dubbel-LP:n On The Radio: Greatest Hits Volumes I & II.

För det är så klart svårt att prata om Donna Summer utan att nämna det Giorgio Moroder-ledda titelspåret som breder ut sig över hela A-sidan. Vilken enastående låt! Vilken hejdundrande hit! Men klarar B-sidan verkligen att mätas med den? Nja, kanske inte riktigt.

Och sen har vi ju I Feel Love från albumet I Remember Yesterday (1977) och en hel massa annat. Det är ju ganska lätt att bli komplettist när de handlar om Donna Summers 70-tal på Casablanca Records. Det kostar ju liksom inget och varje album erbjuder något värt att spara.

Och sen kom ju 80-talet som jag kanske inte gett en ärlig chans än. Jag vet ju att det finns grejer där andra gillar minst lika mycket.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.