81. Freda Payne – Band of Gold

Freda Payne Band of Gold

Det är spännande hur det är med musikhistorien ändå. Vad man hör och inte hör. Freda Payne är en sån där artist jag läst om ibland, men aldrig riktigt tagit tag i. Och det kan ju kännas dumt nu. Samtidigt är det ju väldigt kul att upptäcka ny gammal musik och påminnas om hur mycket fantastiskt som finns kvar att höra för första gången.

Hon sjöng jazz länge. Berry Gordy försökte signa henne till Motown. Men det var på Invictus tillsammans med Holland-Dozier-Holland hon blommade ut som soulsångerska in hon flyttade sitt fokus till TV under 80-talet och sen tillbaka till musiken under 90-talet och framåt (hon släppte nytt album så sent som 2014).

Jag måste leta upp livealbumet som spelades in i Stockholm i mitten av 60-talet. Lyssnade snabbt igenom det jazziga livealbumet som spelades in i Stockholm i mitten av 60-talet. Det vill ni inte missa! Behöver lyssna igenom hela Invictus-katalogen. Sen kanske vidare till ABC/Dunhill och Capitol-albumen under andra halvan av 70-talet.

Band of Gold var en utmärkt start. Tack för den.

Fortsätt sen med det här innan du letar dig vidare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.