84. Sister Sledge – We Are Family

Sister Sledge We Are Family (cover)

Sister Sledges tredje album skrevs och producerades av Chic-männen Nile Rodgers och Bernard Edwards. Ett album så starkt att fyra av de åtta låtarna på albumet släpptes som singlar. Tre av fyra kan nog utan större tvekan kallas discoklassiker: titelspåret, He’s The Greatest Dancer och Lost in Music. Den fjärde, Thinking of You, släpptes märkligt nog först fem år efter albumet och gjorde inget större väsen av sig.

Det är ju svårt att stå emot de där tre discohitsen, men det är väl samtidigt inte låtar jag söker upp aktivt särskilt ofta. Jag har hört dem för många gånger. Låtarna som inte blev singlar är inte heller några jag håller som livsnödvändiga.

Så även om det här på många vis är oemotståndlig disco är det inte livsnödvändig soul.

Chic-fabriken skulle hjälpa till med ytterligare ett album, Love Somebody Today, innan relationen var över.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.