92. Bettye Swann – The Soul View Now!

2004 släppte brittiska skivbutiken och skivbolaget Honest Jon’s en utmärkt samling med Bettye Swann. Alla de tio låtarna på The Soul View Now! finns med där. Det var där och då jag lärde känna hennes soul. Det är en fantastisk samling som jag spelat fler gånger än jag orkar räkna.

Så för mig blir det svårt att bryta loss tio låtar ur den där samlingen och låtsas som att det är ett album och att just de tio är viktigare än de resterande tolv. Jag tycker kanske till och med att den helheten är bättre än albumet Sonic valt ut.

Jag kan förstå och sympatisera med begränsningen album, inte samlingar. Å andra sidan och samtidigt: varför begränsa sig?

Men visst är Bettye Swann given även på min topp 159.

Du kan lika gärna lyssna på samlingen om du inte hört den förut. Det tar bara lite drygt en timme.

Annons

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.