102. Margie Joseph – Margie Joseph

margie joseph

Margie Joseph är en gammal bekant från tiokronorsbackarna. Där är det kanske albumen Hear The Words, Feel The Feeling (1976) och Feeling My Way (1978) som är vanligast. Men det är väl ingen tvekan om att det är den hör självbetitlade debuten på Atlantic från 1973 och de båda albumen hon gav ut på Volt innan dess som är de intressantaste i katalogen?

Jag är inte helt övertygad om att jag själv kommer att ta med mig något Margie Josephs album till topp 159. Tycker nog att de är lite för ojämna för det. Jag föredrar ju när hon närmar sig funken och köttar till det lite. Det blir ibland lite för mycket av det såsiga och snälla för mina öron.

Men det här är utan tvekan en skiva värd att låna ditt öra åtminstone en gång om du inte hört den förut. Det finns åtminstone en handfull låtar att spara i en spotifylista för fortsatt lyssning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.