154. Arthur Alexander – Arthur Alexander

arthuralexander

Arthur Alexander har jag nog knappt lyssnat alls på innan idag. Han har seglat under min radar. Googlar att det här var hans enda album på Warner Brothers och att det kom 1972. Förutom ett gäng singlar och samlingar släppte han bara två andra studioalbum, ett 1962 och ett comebackalbum 1993.

Arthur Alexander har lite anstrykning av countryrock i sin soul. Vibben gränsar lite till det som hände i Muscle Shoals. Aaaah, det här är rätt gött ändå. Det här kommer jag nog att lyssna på fler gånger.

Ja, Burning Love, har ni så klart hört med Elvis förut och en hel del andra låtar i Alexanders katalog har spelats in av BeatlesStones och Dylan. Populär bland rockgubbarna alltså.

På Spotify finns inte hela albumet, men 11 av 12 spår finns på en samling. Så jag smällde ihop albumet så gott det gick. Men lyssna för all del på Warner-samlingen också. Och den saknade låten finns så klart på tuben.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.