Redbone of the Galaxy

Började titta på Guardians of the Galaxy igår och det är ju svårt att inte bli glad av musiken i den bombastiska Marvel-rullen. Redan när huvudpersonen sätter på sig hörlurarna och går loss i en mer eller mindre övergiven grotta i bortre rymden till tonerna av Redbones Come And Get Your Love har filmen vunnit över mig till sin sida.

Ska inte låtsas som om jag kände till Redbone sen tidigare, så jag citerar Wikipedia:

Redbone är en rockgrupp bildad 1968 i Los Angeles, Kalifornien. Gruppen startades av Pat Vegas och Lolly Vegas (båda sång och gitarr, ibland bas), vilka var bröder och härstammade från den amerikanska urbefolkningen. Andra medlemmar har varierat, men Tony Bellami (gitarr) och Peter de Poe (trummor) var originalmedlemmarna på sina instrument då gruppen startades. De fick sin första singelframgång med ”Maggie” (1970). Nästa hit blev ”The Witch Queen of New Orleans” (1971, deras största hit i Sverige). Största (och sista) singelframgången i hemlandet fick de med ”Come and Get Your Love” (1974). Gruppen var som mest aktiv under 1970-talet men är fortfarande igång, dock bara med Pat Vegas kvar av originalmedlemmarna.

Hittade dessutom ett fint klipp på YouTube där de framför Come And Get Your Love i The Midnight Special. Enjoy!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.