The To Pimp A Butterfly Sample Companion

Jag låg väl inte sömnlös och väntade på Kendrick Lamars nya album direkt, men när interwebbz gick upp i brygga igår kände jag mig så illa tvungen att låna honom ett öra. Jag trodde helt ärligt inte att han hade så mycket funk i sig. Första intrycket av To Pimp A Butterfly är: omedelbar klassiker! Om det första intrycket står sig får tiden visa.

Det är en fin soppa som kokats ihop av lånta gamla spikar. Hatten av till producentlistan som innehåller namn som Flying Lotus, Taz Arnold, ThunderCat och Pharrell.

Jag är verkligen inte den snabbaste att nagla fast en sampling vid rätt källa när jag hör den, men jag kände mig samtidigt tvungen att gå till botten med en del här. Så jag korsrefererade Wikipedia, WhoSampled, XXL och några till.

Och även om juryn är ute på en del av de kärleksfulla lånen landade jag i en spotifylista med 15 spår som på olika sätt med största sannolikhet bidragit till slutresultatet.

Ett extra shout out till Mats Nileskär som ligger bakom intervjun med Tupac Shakur som spelar en minst sagt central roll i avslutande Mortal Man.

Uppdaterat
Några av samplingarna som saknades på Spotify hittade jag på YouTube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.