Klassikern: The Four Tops ”Nature Planned It”

View this post on Instagram

#dagensvinyl The Four Tops "Nature Planned IT"

A post shared by Patrik Hamberg (@ptrkhmbrg) on

Det här albumet innehåller kanske inga hits i klass med Reach Out I’ll Be There eller Baby I Need Your Loving. Det kommer från perioden efter åren med trion Holland-Dozier-Holland som hovleverantörer av hits på Motown. Musiken är inte lika sprittande och uppåt på det vis de flesta kanske tänker sig The Four Tops. Här går rötterna djupare och känslan är jordigare, Levi Stubbs har producerat på egen hand. Han ger sitt The Four Tops en tydligare funkbotten och försiktigare popkant. Jag ser inget fel i det.

Sen går det så klart att diskutera om inte omslaget är minst lika klassiskt som musiken på vinylen. Jag älskar hur de gör en bokstavlig och pedagogisk tolkning av titeln. På sitt sätt en tydlig tidsmarkör för det tidiga 70-talet. Och man måste ju älska kläderna.

Titelspåret är hur som helst grymt och det finns ett gäng låtar till som tål upprepad spelning.

Tyvärr finns det inte i sin helhet på Spotify.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.