När Marvin Gaye flyttade till Belgien

Jag har aldrig riktigt gått på djupet med Marvin Gaye. Aldrig nördat ner mig på allvar. Visst har jag, som så många andra, haft en intensiv period med What’s Going On, visst har jag nån samling i skivskåpet och nog är jag barnsligt förtjust i hans duettalbum. Men hans liv har jag aldrig riktigt läst om (förutom om hur pappan sköt Marvin till döds då).

Hur som helst. 1981 flyttade Marvin Gaye till Oostende i Belgien för att försöka komma tillrätta med sitt drogberoende (eller om det var för att ducka amerikanska skatteverket). Någon hade huvudet med sig och spelade in en dokumentär om Marvin i Belgien. Nu finns den på YouTube. 40 minuter jag hoppas se snart.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.