Dagens slump: Peter Herbolzheimer

peterh

Jag lät Spotify hjälpa mig att slumpa ihop en spotifylista med låtar baserade på de melodier Goran Kajfes Subtropic Arkestra spelade in versioner av på senaste albumet The Reason Why vol. 3. I kölvattnet av den listan föreslog Spotify att jag borde lyssna på Peter Herbolzheimer Rhythm Combination & Brass. Det såg ju för oemotståndligt ut för att låta bli.

Senare visade det sig att en ung Sanne Salomonsen sjunger på ett par av spåren på det rekommenderade albumet. Inte visste jag att hon hade en fot i jazzfunken! Man lär så länge man lever.

Herbolzheimer visar sig ha rötter i Rumänien och Västtyskland. Hans huvudinstrument är trombonen och han jobbade gärna med stora orkestrar.  I Hear Voices släpptes av tyska Polydor 1978 och är en jazzig historia med en rejäl dos funk i sitt groove och når stänk som kanske får kallas soul.

Svänger riktigt fint och jag tror att det här är början på en fin musikalisk vänskap. Här finns garanterat mer att upptäcka. Mina ögon kommer i alla fall att haja till lite extra om jag bläddrar fram en Herbolzheimer i vinylbacken.

Med det över till några spotifylänkar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.