Ett riktigt soundtrack till The Get Down

The Get Down

Har ett avsnitt kvar av Baz Luhrmanns fabel om hiphopens födelse, The Get Down. Är relativt nöjd. Gillar till slut att den pendlar mellan dokumentärt och ren fiktion. Att serien så snart man tror sig ha fått grepp om berättarstilen vänder på en femöring och bryter med allt. Hur historien i en scen kan berättas med dokumentära klipp för att i nästa bryta ut i något som närmast kan liknas vid ett musikalnummer eller en sekvens som hämtad ur en superhjältefilm.

Visst, man kan anmärka på detaljer som att det uppenbart inte är en Lyn Collins-skiva Shaolin Fantastic står och tränar scratch med eller det orimliga i att hitta Juice-soundtracket i en vinylback i slutet av 70-talet. Men… Orka.

Och sen har vi ju musiken. Det officiella soundtracket är ute på Apple Music nu. Men musiken du verkligen vill åt hittar du inte där. Det nyproducerade i all ära, men det är ju de kära gamla vännerna och örhängena från förr jag missat jag vill åt.

Tack och lov har Time samlat de låtarna i en fet fyra timmar lång spotifylista. Så den ägnar vi eftermiddagen åt. Ok?

Se The Get Down på Netflix:
www.netflix.com/se/title/80025601

Lyssna på The Get Down Essential Songs

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.