Klassikern: Van McCoy and his Magnificent Movie Machine

  
Ibland blir urvalet enkelt, som när jag kommer till bokstaven V till exempel. En enda skiva står insorterad där i hyllorna fyllda med soul och funk eller hiphop. Van McCoy and his Magnificent Movie Machine. Varför den står där kan man ju diskutera. Förmodligen är det en rest efter en period med klassisk Ginza-sortering (dvs sortera på första bokstaven i artistens eller gruppens namn). Den borde kanske stå på M. Här gör han discomedleyversioner med klassiska filmlåtar som Over the Rainbow och Gone with the Wind. Tveksam klassiker i andra sammanhang än tiokronorsbackarna kanske?

Ingen större skräll att den här skivan inte finns på Spotify kanske? Men man kan alltid lite på YouTube.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.