Thank God It’s Funken Friday – Vol. 2

vinyltgiff2I lördags sålde Gengåvan i Karlstad ut P4 Värmlands gamla vinylarkiv till den skivtörstande allmänheten. Jag var en av de 350 första som hängde på låset. Det har så klart färgat mitt musiklyssnande den gångna veckan och med andra ord veckans spotifylista.

Jag hör till den kategori av skivsamlare som inte är så nämnvärt bekymrad över skickat på omslagen, kan till och med tycka att det är lite kul med spår av tidigare ägare. Proveniens kallas det i antiksammanhang, skys som pesten av de flesta vinylsamlare.

Jag gillar också att köpa skivor som ligger lite utanför artisternas prime. De stora hitsen är inte svåra att hitta, de bortglömda albumspåren på skivorna igen brytt sig om att lägga på klassikerlistor är roligare att upptäcka.

Även om de flesta av de här skivorna alltså finns på Spotify hade jag förmodligen aldrig hittat till dem utan att första plocka upp vinylen för en tia. Bläddrandet i dammiga gamla lådor som ett sätt att hitta till ny gammal musik.

Med det, över till musiken. Hoppas den ska smaka.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.