Klassikern: Rufus ”Rufus”

Den här serien med klassiker ur min egen skivsamling har tappat styrfarten fullständigt. Rufus självbetitlade album från 1973 valde jag ut för flera månader sen som representant för bokstaven R. Rufus är bandet som för många kom att bli synonymt med Chaka Khan. Men här på debuten är hon inte den självklara stjärnan än.

Bandet hade inte heller hittat sin egen väg riktigt än. Låtarna är en salig blandning av soul, rock och blues med en rejäl nypa funk i mixen. Det är möjligt att det inte är deras viktigaste eller mest minnesvärda album, men det är starten på nånting bra.

Albumet finns inte på Spotify, men alla låtar utom There’s No Tellin’ och Whoever’s Thrilling You (Is Killing Me) finns där (men ni vet precis som jag att YouTube löser det problemet). Jag har med andra ord samlat det som finns i en spotifylista.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.