Dagens skiva: Lyn Collins ”Female Preacher”

20141008-124714.jpg

Det första vinylalbumet med Lyn Collins jag köpte visade sig vara en bootleg. Det visste jag inte då (det här var före internetz). Samlingen visar upp hennes funkigare sida och svänger så klart obönhörligt hårt. Det var för övrigt här jag inledde min djupare relation till James Brown. Lyn Collins var The First Lady of Funk.

Jag har samlat ihop låtarna i en spotifylista. Covern på Mr. Big Stuff fanns inte hos Spotify, men YouTube ställer som vanligt upp när det är dags att fylla luckor.

Jag har skrivit en del om Lyn Collins på dagensskiva.com tidigare…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.