Klassikern: The Return of the Marvelettes

20140323-135436.jpg

Historien runt den här skivan är fascinerande. I grund och botten handlar det egentligen om ett soloalbum med Wanda Young, men Motown trodde inte att hon skulle klara att sälja det på egen hand. De släppte det helt enkelt som det sista albumet med The Marvelettes. De två andra medlemmarna i gruppen, Katherine Anderson och Ann Bogan, blev så klart pissförbannade.

Smokey Robinson producerade och resultatet blev faktiskt helt ok. Trots att Uptown var en repris från albumet innan (In Bloom) och många låtar är sådana som andra Motown-artister haft begränsade framgångar med.

Läs mer om skivan på Wikipedia

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.