Klassikern: Rick James – Spacey Love

20140131-094038.jpg

Om jag minns rätt köpte jag den här vinyl-twofern från Ginza för ungefär en tia eller två spänn. Ett brutalt fynd hur som helst.

De två album som samsas i det 80-talsdoftande fodralet ät nämligen Rick James två första album för Motown: Come Get It! och Bustin’ Out of L Seven. Lite oväntat att ordningen i förpackningen är den omvända. Bustin’ Out är med andra ord skiva nummer ett.

För egen del var den här twofern starten på en lång relation med James och jag skulle kunna svära på att jag köpt åtminstone Bustin’ Out på vinyl en gång till. Det var egentligen för att fira att det albumet fyller 25 år den här veckan jag började gräva bland Rick James-skivorna i hyllan.

Albumen finns tyvärr inte på Spotify, men singelversionen av Bustin’ Out finns åtminstone på ett par samlingar.

http://open.spotify.com/track/40FvwF5jpEr1gh5Hofb3ll

Ps. Glömde visst redovisa bokstaven H i den här a-ö-resan genom min vinylsamling. Isaac Hayes Tough Guys var valet där. Den skivan finns däremot på Spotify på en twofer tillsammans med soundtracket till Truck Turner.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.