Klassikern: Booker T & The M.G.’s ”Melting Pot”

Melting Pot från 1971 är det sista albumet med den legendariska sättningen av bandet: Booker T. Jones på keyboards, Steve Cropper på gitarr, Donald ”Duck” Dunn på bas och Al Jackson, Jr. bakom trummorna. Den kvartett som spelat på hundratals Stax-inspelningar med artister som Otis Redding och Carla Thomas.

Jones hade vid det här laget börjat komma på kant med Stax och bestämde därför att den här gången skulle skivan spelas in på annat håll (Stax gav ändå ut den, de var ju under kontrakt gubevars). De åtta låtarna är osedvanligt långa, mer jambetonade än tidigare. Minst lika grooviga som någonsin. Älskar verkligen Booker T:s orgel. Älskar.

Titelspåret gavs ut som singel i en nedkortad version (på albumet klockar det in på 8:15). Samma låt samplade av Big Daddy Kane i Another Victory.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.